De aankoop van een woning

Het aankopen van een woning, is net als het verkopen ervan geen dagelijkse kost voor de meeste mensen. Emotie speelt met name bij de aankoop een grote rol.

De verkoper heeft meestal een makelaar in de arm genomen om zijn belangen te behartigen en niet de belangen van u als koper …….! En misschien wist u het (nog) niet, maar een koper heeft volgens de wet onderzoeksplicht.
Die onderzoeksplicht heeft betrekking op zowel juridisch- als bouwkundig vlak.
 

Voorbeeld: Indien de verkoper niets heeft verteld over de asbesthoudende dakplaten, kunt u er dan zonder meer van uitgaan dat deze niet aanwezig zijn ?
 

Indien u zich bij de aankoop van een woning laat vertegenwoordigen door Makelaardij Ankie! bent u er van verzekerd dat er met een kritisch oog gekeken wordt naar de aankoop op zowel bouwkundig als juridisch vlak.
Het kan voorkomen dat wij adviseren een bouwkundig specialist in te schakelen omdat het desbetreffende pand dit “vraagt”. Dat doen we altijd in overleg met u. Bovendien geven we onze visie op de vraagprijs en kunnen we samen bekijken hoe we de eventuele onderhandelingen in gaan.

Wat ontzorgen wij voor u?