Terug naar de resultaten
Verkocht
Rode Dijk 15 in Arcen 5944 NM

Rode dijk 15

5944 NM Arcen
Vraagprijs € 295.000,- k.k.

OmschrijvingGelegen aan een niet verharde weg aan de uiterste rand van Arcen, direct aan de grens met Duitsland en te midden van het natuurschoon van 'de Dorperheide' (Limburgs Landschap) ligt deze vrijstaande woning. De woning dient vrijwel geheel gemoderniseerd te worden maar is werkelijk uniek gelegen.
 
Woning gelegen te midden van het prachtige...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1931 Woonoppervlakte 118 m² Aantal kamers 5
Lees meer

OmschrijvingGelegen aan een niet verharde weg aan de uiterste rand van Arcen, direct aan de grens met Duitsland en te midden van het natuurschoon van 'de Dorperheide' (Limburgs Landschap) ligt deze vrijstaande woning. De woning dient vrijwel geheel gemoderniseerd te worden maar is werkelijk uniek gelegen.
 
Woning gelegen te midden van het prachtige natuurschoon.
 
…een worden met de schoonheid van de natuur, dat is hier mogelijk.  
 
Op vakantie gaan is niet meer nodig. De wisselende  seizoens-patronen, laten u wegdromen in een oase van rust.
 
De achter het perceel gelegen natuurplas maakt deel uit van een plassengebied, welk een verrassend onderdeel  vormt van natuurpark “de Maasduinen”.
 
De directe omgeving geniet internationale bekendheid vanwege de recreatieve diversiteit die het gebied aan uitstapjes te bieden heeft. 
 
In 1 minuut bevindt u zich met de fiets in Duitsland. Een stukje andere cultuur met een goede gastronomie. De authentieke dorpskern van Arcen is eveneens op korte afstand gelegen (ca. 15 minuten fietsafstand).
Het centrum van Venlo bereikt u binnen ca. 20 minuten.

Vliegveld Weeze en International Airport Düsseldorf zijn op respectievelijk ca. 30 en 60 auto minuten bereikbaar. Vliegveld Eindhoven en Maastricht/Aken liggen op 1 uur rijden ongeveer.

 
 
ALGEMENE KENMERKEN
 

INDELING WONING

 
 
BEGANE GROND
 
De hoofentree van de woning is gelegen aan de voorzijde. Via de hal is de woonkamer toegankelijk.
 
 
WOONKAMER
De woonkamer (21 m²) is v.v. een schrootjes plafond en op de vloer ligt vloerbedekking.
Vanuit de woonkamer is er een doorgang naar de opkamer.

 
SLAAPKAMERS
Er zijn 2 slaapkamers op de begane grond met een afmeting van
respectievelijk 3,03 x 2,96 (9 m²) en 3,93 x 3,09 (12 m²). Een van de slaapkamers is een zogenaamde opkamer.
 
 
KEUKEN
De keuken is in de achterbouw gelegen. Er is veel ruimte (16 m²).
Het keukenblok is eenvoudig van opzet.
 
 
ACHTERBOUW en SANITAIR
In de achterbouw is ruimte voor het opstellen van de wasmachine.  
Hier treft u het sanitair aan. Er is een aparte toiletruimte en doucheruimte. Eenvoudig van opzet. Voorts is er een vaste kast.
 
Vanuit de achterbouw is de achteruitgang naar buiten toe naar het overdekte buitengedeelte.
 
SOUTERRAIN 
Het souterrain is toegankelijk vanuit de keuken.
Deze is ruim van opzet en kan dienst doen als provisiekelder.
 
 
 
VERDIEPING
De verdieping bestaat uit 2 slaapkamers en een ruime overloop.
De slaapkamers kennen een afmeting van 2,73 x 4,40 (12 m²) en 2,37 x 4,4 (10 m²). Het knieschot is niet mee genomen in de afmeting.
 
 
 
TUIN
De tuin is rondom de woning gelegen. De grootte van het perceel geeft een enorm privacy beleving. U zult hier zich heel vrij voelen. Schitterend voor de natuurliefhebber.
 
Aan de achterzijde is groot een natuur water gelegen. Dit water is in privé bezit en wordt gebruikt om in te vissen.
 
De woning beschikt ook over een groot stuk voortuin. Dat versterkt de privacy alom.
De woning zelf is op ongeveer 40 meter van de openbare weg gelegen.
 
 
BIJGEBOUWEN
Er zijn een viertal bijgebouwen op het perceel aanwezig. De gebouwen zijn deels open en deels gesloten ruimten.
Bij benadering is de oppervlakte van de bijgebouwen 500 m².


 
 
TOEGANKELIJKHEID EN LIGGING
De woning is te bereiken via een onverharde weg. Tegenover de woning zijn ook natuurplassen gelegen.
 
 
 
 
NOEMENSWAARDIGHEDEN:
  • Meer dan unieke ligging
  • Bijzonder veel privacy
  • Vrijstaand wonen
  • Mogelijk geschikt voor de paardenliefhebber;
  • Gelegen op korte afstand van de dorpskern van Arcen  (ca. 15 fietsminuten)
  • Op ca. 10 fietsminuten van Walbeck (Duitsland)

 
 
OVERIGE KENMERKEN VAN DE OMGEVING:
 
 
Er zijn diverse wandel- en fietsroutes.

Het karakteristieke, fraaie centrum van Arcen bevindt zich op fietsafstand en is een belevenis op zich. Er bevinden o.a. diverse restaurants, een bakker, drogist, bloemenzaak, fietsenspeciaalzaak, kunstgalerie en de fameuze ijssalon Clevers. Kortom, het is er heerlijk toeven.  

Arcen vormt een van de kernen van de gemeente Venlo in Nederlands Limburg, zo’n 12 kilometer ten noorden van de stad Venlo. Arcen ligt aan de meest oostelijke Maasbocht. Naast een thermaalbad, een bungalowpark en de zogeheten ”Kasteeltuinen” van Kasteel Arcen trekt het dorp ook toeristen door de plaatselijke bierbrouwerij, waar Hertog Jan gebrouwen wordt en graanbranderij “de IJsvogel” waar van de overgebleven mout jenevers en likeuren gebrand worden.
 
Arcen kent diverse actieve verenigingen. Voor zowel jong als oud. 

Boodschappen kunt u ook in Duitsland doen. In de directe nabijheid, veelal voordeliger  en even in een andere belevingswereld. Walbeck en Straelen liggen op respectievelijk ca. 2 km en 5 km. U treft hier ook veel op het gebied van gastronomie. 

Uitvalswegen zijn gelegen op circa 12 km. De A67 en de A73 maken de grote buursteden Nijmegen, Roermond en Eindhoven gemakkelijk te bereiken.
De BAB 40 richting Duisburg en de BAB61 richting Düsseldorf zijn eveneens op ca. 12 km gelegen.   
 
Kortom: een vrijstaand woonhuis gelegen op een unieke plek in het buitengebied van Arcen
 
 
 
 
Beschrijving van de Dorperheide door 'Stichting het Limburgs Landschap' (zie voor meer informatie www.limburgs-landschap.nl):
De plassen op de Dorperheide maken onderdeel uit van een groter complex zand- en grindgaten tussen de n271 [Nijmegen-Venlo] en de Duitse grens. Hier ligt goed bruikbaar en winbaar zand dicht aan de oppervlakte. Deze industriële zandwinning heeft het oorspronkelijke landschap drastisch veranderd. Het vroegere landschap is deels een stuk lager komen liggen. De plassen van de Dorperheide liggen daardoor ingeklemd tussen hogere zandlichamen, met daarop vooral aangeplant naaldbos en af en toe kleinere oppervlakten loofbos. De plassen zelf hebben een zeer variabele oppervlakte en diepte. Sommige natuurvriendelijk ingerichte plassen zijn slechts enkele decimeters diep, de grote winputten bereiken een maximale diepte van 15 meter. Regelmatig liggen er eilandjes in het water, ideale broedplaatsen voor watervogels omdat ze vrijwel onbereikbaar zijn voor roofdieren. Na oplevering van de plassen [deels in 2006 afgerond] grijpt de natuur opnieuw haar kans op de zandige, deels vochtige bodem. Haarmossen, grassoorten en heidestruiken keren als eerste terug. Op de oevers ontkiemen pitrus en de eerste wilgen; tevens ontwikkelen zich er enkele rietstroken, met verspreid groeiende lisdoddes. Op de zandige droge bodem vormt zich braamstruweel, met daartussen opschietende berken en een enkele zomereik. Er bloeien toortse en sint-janskruid. Al deze successiestadia zijn nu in het terrein te zien. De hoogste bomen, vooral snelgroeiende wilgen, zijn al meters hoog. Dat maakt de afwisseling in en rond de plassen groot. De dierenwereld profiteert ook van de geboden variatie. Karakteristiek voor de steile zandwanden langs de plassen is de oeverzwaluw. Deze broedt in kolonies in zelfgegraven holen. In de ondiepe plassen roepen 's nachts koren rugstreeppadden. In de snel opgewarmde ondiepe wateren planten heidelibellen zich voort. De rietgors zingt tijdens het voorjaar vanuit zowel riet als wilgenstruweel zijn eenvoudige liedje. Wintertalingen broeden op de eilandjes in de plas, en leiden hun jongen onopvallend door de vegetatie van de kleinere plasjes op zoek naar voedsel. In de wintermaanden verblijven allerlei eendensoorten als wilde eend, smient en tafeleend op de diepere plassen. Deze vriezen immers niet snel dicht en bieden dus een veilige en beschutte wijkplaats. Groepjes goudvinken gebruiken het omringende naaldbos als slaapplaats en zoeken overdag naar voedsel in de braamstruwelen. Daar leven ze van de nieuwe knoppen. De omliggende bospercelen op de Dorperheide zijn heel anders van aard. Ze bestaan vooral uit grove en Corsicaanse den, douglasspar en zomereik. De ondergroei bestaat uit opslag van ruwe berk en een soortenarme kruidlaag van onder andere bochtige smele, rankende helmbloem en brede stekelvaren
 
De deels nieuwe natuurgebieden op de Dorperheide zijn van groot belang. Ze vormen de natuurlijke schakel tussen Landgoed de Hamert en Landgoed Arcen. Zandwinning heeft droge akkers en bossen veranderd in natte milieus en daardoor de natuurwaarde verbreed. Ook nu nog gaat deze ontwikkeling door. Op de Walbeckerheide ten westen van de Dorperheide wordt de volgende schakel in de keten van natuurgebieden gevormd. In 2005 is daar een zandwinning gestart. De komende jaren wordt deze natuurvriendelijk opgeleverd. Nu profiteren vooral allerlei steltlopers en eenden er al van de ondiepe plasjes en kale oevers die beschut in het landschap aanwezig zijn.
 
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 295.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1931 Bouwjaar toelichting volgens BAG 1920 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 118 m² Perceeloppervlakte 7465 m² Externe bergruimte 500 m² Inhoud 429 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Energieklasse G Energie einddatum 14-06-2018 Warmwater Geiser eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant (Gasketel uit 1998, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Matig Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rolluiken Kadastrale gegevens Gemeente Arcen en Velden Sectie A Perceelnummer 5829 Oppervlakte 3695 m² Eigendomssituatie Zie akte Kadastrale gegevens Gemeente Arcen en Velden Sectie A Perceelnummer 5828 Oppervlakte 1770 m² Eigendomssituatie Zie akte Kadastrale gegevens Gemeente Arcen en Velden Sectie A Perceelnummer 6148 Oppervlakte 740 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Arcen en Velden Sectie A Perceelnummer 6147 Oppervlakte 1260 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.